Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Új zserbó

MME MME
1 5/5
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 evőkanál mandulaaroma
  • 1 csomag sütőpor
  • A diós vagy mogyorós piskótához:
  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió vagy mogyoró
  • A krémhez:
  • 6 tojássárga
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 25 dkg margarin
  • A tetejére:
  • csokoládéglazúr

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lapot nyújtunk belőle, majd egy margarinnal megkent és liszttel meghintett tepsi hátán megsütjük. Elkészítjük a diós vagy a mogyorós piskótalapot. A krémhez a tojások sárgáját gőz fölött a porcukorral és a kakaóval nagyon sűrű krémmé kikavarjuk, amikor kihűlt, hozzáadjuk a margarint. Alulra jön a keserűmandulás lap, rákenjük a krémet, a krémre tesszük a piskótalapot. Végül csokoládémázzal vonjuk be a piskótát.

Megjegyzés

Nagyon finom sütemény. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss