Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós tésztapuding ribizliszörppel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg fodros tészta
  • 25 dkg túró
  • kb. 1 kis doboz tejföl
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 felvert tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet fahéj
  • 10 dkg mazsola (forrázva, rumba áztatva)
  • A locsoláshoz:
  • meggy szörp
  • A díszítéshez:
  • meggybefőtt

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) A tésztát forró vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
    2.) A töltelékhez összedolgozzuk az összes többi hozzávalót.
    3.) A tésztát összekeverjük a töltelékkel, majd egy kivajazott jénaiba vagy tepsibe öntjük az egészet. (Ha úgy látjuk, hogy a tészta nagyon magába szívta a túrós tölteléket, tejszínnel vagy tejföllel lazíthatjuk egy kicsit az állagát).
    4. Előmelegített sütőben a tésztát kislángon (kb.180 fokon) 30 perc alatt készre sütjük. A sütési idő lejárta előtt 10 perccel a tepsit kihúzzuk a sütőből, és meglocsoljuk egy kis meggy szörppel, megszórjuk meggybefőttel.
    5.) Forrón, ribizli szörppel meglocsolva vagy kevés lekvárral tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

galvera
Én kicsit több túróval csináltam (egy doboz+egy kicsi) - borisch hozzászólása miatt, tényleg elbír a 25 deka tészta többet is. De amúgy nagyon finom, érdemes kipróbálni. És nagyon gyorsan, egyszerűen összerakható, amíg a tésztát megfőzöd a többit össze lehet keverni, aztán már mehet is a sütőbe :)
borisch
sztem kicsit kevesebb tészta kell bele, én 20 dkg-ból csináltam, és így is eléggé magába szívta a túrós mischungot. Az íze nagyon finom!

Hasonló Receptek

Magazin