Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrófánk gyorsan

3/5

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 1 ek rum
  • 5 dl olaj a sütéshez
  • A tálaláshoz:
  • fahéj
  • porcukor
  • lekvár

Elkészítés

    1. A túrót egy tálba tesszük, és villával kicsit összenyomkodjuk, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a rumot, valamint az egész tojásokat, és kanállal összekeverjük. Beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (Ha túl lágy lenne a tészta akkor egy pici lisztet, ha túl kemény akkor egy pici tejfölt keverünk hozzá.)
    2. A tésztából diónyi golyókat formázunk. (Minden golyó készítése előtt kicsit belisztezzük a tenyerünket, hogy ne ragadjon rá a tészta. ) Az olajat egy serpenyőbe öntve felforrósítjuk, majd óvatosan belehelyezzük a tésztagolyókat, és pár perc alatt aranybarnára sütjük a fánkokat. Sütés közben többször átfordítjuk őket, hogy szép egyenletesen süljenek. 
    3. Amikor megsültek a fánkok, kivesszük őket a zsiradékból, és papírtörlőre helyezzük mindet, hogy a felesleges olajat felszívja a papír. A kisült, még forró fánkokat ízlés szerint őrölt fahéjjal összekevert porcukorba forgatjuk. Tálaláskor a langyosra hűlt fánkot ízlés szerint megszórjuk porcukorral, és lekvárral kínáljuk.

      Túrós finomságok >>> 

      túrófánkok minden mennyiségben >>> 




Megjegyzés

Az egész fánksütés az elejétől a végéig nem tartott fél óránál tovább, és már falatozhattunk is.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin