Elkészítés: A vizet elkeverjük az élesztővel, a cukorral és az olajjal, hagyjuk kicsit felfutni. Utána egy nagy tálba öntjük, belekeverjük a joghurtot és a sót, majd fokozatosan adagolva az átszitált lisztet ruganyos tésztává dagasztjuk. Egy órán át pihentetjük, ezalatt szépen feljön és hólyagos lesz. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, kinyomkodjuk belőle a levegőt, és 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt vékony ovális alakú lappá nyújtjuk. Letakarva hagyjuk pihenni.
Közben elkészítjük a rávalót. Egy serpenyőben kevés olajon fehéredésig pirítjuk a darált húst, majd sózzuk, borsozzuk. Levesszük a lángról, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a hagymákat, a sűrített paradicsomot, a 2 evőkanál olajat, és jól elkeverjük. Ezzel megkenjük a pizzák tetejét, de a szélükön kihagyunk kb. 1 centit, amit aztán visszahajtunk, így keskeny peremes csónakokat kapunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 225 fokon 20 percig sütjük.