Keress receptre vagy hozzávalóra

Tökös-mákos-túrós tiroli rétes

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • A lekenéshez:
  • olvasztott zsír
  • A tökös-mákos töltelékhez:
  • 1/2 kg gyalult tök (fagyasztott is lehet)
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • 3 ek tejföl (púpozott)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A túrós töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg mazsola
  • 1 db citrom
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek búzadara
  • A lekenéséhez:
  • 1 db tojás felverve

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két részre vágjuk. Egyenként vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk, és lekenjük olvasztott zsírral. Ezután feltekerjük a rövidebb felénél kezdve, mint a bejglit. Folpackba csomagoljuk, és felhasználásig a hűtőbe tesszük (legalább 1-2 órát pihenjen).
    2. A tökös-mákos töltelékhez kinyomkodjuk a tököt, majd egy tálban összekeverjük a darált mákkal, a porcukorral, a tejföllel és a vaníliás cukorral. A túrós töltelék hozzávalóit is összekeverjük egy tálban. 
    3. A tésztákat kinyújtjuk, és fentről lefelé, késsel finoman megjelölve, 3 egyenlő részre osztjuk. Mindkét oldalt a középső harmadig ferdén kb. 2 cm-enként bevagdossuk. Középre halmozzuk a tölteléket, és visszahajtogatjuk a széleket (először a két végét hajtsuk vissza, így sütés közben nem folyik ki a töltelék).
    4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét villával több helyen megbökjük, hogy a gőz távozhasson süléskor. Megkenjük felvert tojással, és 200 fokra melegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Nagyon finom, gyors rétes. A tésztába se só,se cukor nem kell.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin