Tiroli gesztenyés szelet

Hozzávalók

  • Tésztához (20×30 cm-es tepsihez):
  • 8 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csg vaníliás cukor
  • 2 tk rumaroma
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg csokoládé közepes darabokra vágva
  • 8 dkg finomliszt
  • 1 csg sütőpor
  • Krémhez:
  • 300 ml hideg Meggle cukrászhab
  • 5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 habfixáló
  • 2 ek rumaroma
  • Díszítéshez
  • 5 dkg csokireszelék
  • 1 dl meggle cukrászhab
  • 10 dkg kandírozott meggy szemek

Elkészítés

    1. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A margarint az 5 dkg cukorral, vaníliás cukorral, tojások sárgájával, az aromával és a sóval habosra keverjük. Ezután hozzá keverjük a gesztenyemasszát. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához keverjük.
    2. A cukros tojás habot egy fakanállal óvatosan, több részletben hozzá keverjük, végül a csoki darabkákat is hozzá adjuk. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
    3. A krém készítése: a tejszínt a cukorral, rumaromával , a kakaóporral kemény habbá verjük. A gesztenye masszával együtt tovább keverjük, majd hozzá adjuk a habfixálót is és elkeverjük. 

    4. A kihűlt süteményre rákenjük, csokireszelékkel megszórjuk. Az 1 dl tejszínt keményre verjük, kis habrózsákat nyomunk a tetejére és meggyel díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin