Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes fokhagymakrémleves zöldfűszerekkel

30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A fokhagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, a felhevített vajon megfuttatjuk. Meghintjük a liszttel, világosra pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és felforraljuk. Néhány percig gyöngyöztetjük, míg a fokhagyma meg nem puhul. Ekkor fűszerezzük (én mindből tettem egy keveset, nagyon kellemes, harmonikus ízt kaptam), felöntjük a tejszínnel és leturmixoljuk.

Forrón, sajtos pirítós kíséretében tálaljuk.

Megjegyzés

Aki nagyon szereti a fokhagymát, bátran tegyen bele akár 2 fejet is.

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek