Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-epres krém - receptek a Danubius Hotels séfjeitől

MME MME
120 perc
rafinált
Hozzávalók
  • (10 adaghoz)
  • A csokoládégyűrűhöz:
  • 100 g fehér csokoládé
  • 100 g étcsokoládé
  • A habhoz:
  • 600 ml tej
  • 800 ml habtejszín
  • 250 g kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • 100 g fehér csokoládé
  • 300 g friss eper

Elkészítés

Vágjunk ki 20 db 6 cm széles és 15 cm hosszú csíkot. Külön-külön olvasszuk meg a fehér és az étcsokoládét, majd kanalazzuk őket egy-egy nejlonzacskóba. Vágjuk le az egyik sarkukat, és felváltva, átlósan nyomjunk belőlük csíkokat a celofánok felére, majd fedjük be mindegyiket egy üres darabbal. Hajtsuk kör alakúra mindegyiket, rakjuk poharakba, és tegyük a hűtőbe hűlni őket.

Közben forraljuk fel a tejet 400 ml tejszínnel, keverjük bele a cukrot és a tojássárgájákat, majd hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a megolvasztott fehér csokoládét, végül forgassuk bele a maradék kemény habbá vert tejszínt.

Vegyük ki a poharakból a csokigyűrűket, óvatosan távolítsuk el róluk a celofánt (, és helyezzük mindet tányérokra). Rétegezzük a közepükbe a megmosott, lecsöpögtetett és apróra vágott epret, valamint a csokoládés habot. Legalább egy órára tegyük a hűtőbe dermedni.

Megjegyzés

Recept: Rausch Edit, a Hilton Budapest főcukrásza
Fotó: Tyukodi László - MME

Ezek is érdekelhetnek