Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogyj zöldfűszerekkel! Íme 4 szuper recept a diétádhoz

default user icon
MME
Tudtad, hogy ha gyakran használsz friss és egészséges zöldfűszereket az ételeid elkészítéséhez, a pluszkilókkal is sikeresebben veheted fel a harcot?

A csodás aromájú, friss zöldfűszerek nemcsak színt és ízt adnak az ételnek, hanem nagyon egészségesek is. Számos létfontosságú vitamint tartalmaznak, amelyek segíthetnek a zsírégetésben és abban is, hogy a szervezet eredményesebben szabaduljon meg a méreganyagoktól. Íme, a háromnapos zöldfűszerprogramunk:

Reggeli

Reggelire fogyassz 2 vékony szelet teljes kiőrlésű kenyeret light margarinnal és paradicsomszeletekkel, apróra vágott bazsalikommal megszórva vagy készíts zöldfűszeres rántottát!

Zöldfűszeres rántotta 

Hozzávalók (2 személyre): 1/2 csokor újhagyma, 3 db tojás, 3 ek 1,5%-os tej, 3 ek apróra vágott zöldfűszer (pl. petrezselyem, snidling, bazsalikom), só, bors, 4 szelet korpás toastkenyér, 2 db paradicsom

Elkészítés: Az újhagymát karikázd fel. A tojást habard el a tejjel, majd add hozzá a zöldfűszereket, a hagymakarikákat, sózd, borsozd meg, majd villával habard el. A tojásos keverékből teflonserpenyőben süss ízlés szerint rántottát vagy omlettet. Korpás toastkenyérrel és friss paradicsommal tálaljuk.

Kalóriatartalom: 265 kcal/adag

Ebéd

Ebédre válassz a zöldborsós-petrezselymes tészta, a paradicsomos-csicseriborsós egytálétel és a pizza receptjeink közül.

Pestós tészta zöldborsóval

Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg zöldborsó (mirelit is jó), só, 30 dkg durum száraztészta, 10 dkg kemény sajt, 2 ek olívaolaj, bors, 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés: A zöldborsót sós vízben 6-8 perc alatt párold meg, majd szűrd le. A tésztát a csomagoláson található leírás szerint főzd ki, majd szintén szűrd le. A sajtot reszeld finomra. Az olívaolajat teflonserpenyőben hevítsd fel, pirítsd át rajta a zöldborsót, azután add hozzá a tésztát, a sajtot, végül szórd meg a megmosott, apróra vágott petrezselyemzölddel.

Kalóriatartalom: 470 kcal/adag

Csicseriborsós-paradicsomos egytál

Hozzávalók (4 személyre): 1 fej vöröshagyma, 2 ek olívaolaj, 1 ek paradicsompüré, 1 tk apróra vágott koriander, 50 dkg csicseriborsó (konzerv), 40 dkg hámozott-darabolt paradicsom (konzerv), 2 dl zöldségleves-alaplé, só, bors, menta

Elkészítés: A meghámozott hagymát kockázd fel, majd dinszteld meg a felhevített olívaolajon. Add hozzá a paradicsompürét, a koriandert, kevergetve hevítsd fel. Add hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót, a hámozott-darabolt paradicsomot, és öntsd fel az alaplével. Lefedve párold kb. 10 percig, majd sózd, borsozd meg. Apríts fel néhány mentalevelet, és ezzel megszórva tálald az ételt.

Kalóriatartalom: 230 kcal/adag

Mozzarellás-paradicsomos pizza

Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg liszt, 1/2 kocka élesztő, 3 ek olaj, só, 40 dkg koktélparadicsom, 12,5 dkg pizzamozzarella, bors, 1 csokor bazsalikom

Elkészítés: A lisztet öntsd keverőtálba, a közepén alakíts ki mélyedést. Morzsold bele az élesztőt, adj hozzá 200 ml langyos vizet, az olajat és 1 tk sót. Gyúrj tésztát a hozzávalókból, majd letakarva keleszd 60 percen át. Ezután újra dagaszd át. A paradicsomokat mosd meg, a mozzarellát szeleteld fel. A tésztát oszd két részre. Mindkettőt nyújtsd ki, majd fektesd sütőpapírral letakart sütőlemezre. Fedd be a paradicsomokkal és a sajttal, sózd, borsozd meg, és kb. 20 perc alatt süsd meg a 220 fokos sütőben. Végül szórd meg az apróra vágott bazsalikommal.

Kalóriatartalom: 525 kcal/adag

Vacsora

Vacsorára készíts zöldfűszeres sült zöldségeket - például padlizsánból, cukkiniből, édesburgonyából, gombából, paradicsomból és/vagy paprikából. Ezzel a recepttel például biztosan nem lőhetsz mellé! 

A Fanny magazinban még több életmódtippet találhatsz, keresd az újságárusoknál!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss