Elkészítés: A megmosott káposztaleveleket kettévágom, s néhány percre forró sós-köménymagos vízbe dobom, majd leszűröm, lecsepegtetem. A hagymát, a fokhagymát, a chilit és a petrezselymet aprítom, a paprikát és a paradicsomot darabolom. A sajtot lereszelem.
Egy serpenyőben a hagymát olívaolajon megpirítom, rádobom a fokhagymát, a chilipaprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba.
A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott petrezselymet, a paprikakrémet, megszórom a fűszerekkel, összekeverem.
Egy tepsit vagy jénait kivajazok, ráfektetem a kelkáposztalevelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek rá paprikát és paradicsomot, majd kelkáposztalevelekkel borítom. Meglocsolom tejföllel, s szórok rá bőven sajtot.
Előmelegített sütőben, 180 C fokon 30 percig fóliával letakarva sütöm, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre