Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Tejfölös krémpite

default user icon

Hozzávalók

  • A krémhez:
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 24 dkg cukor
  • 7,5 dl tej
  • 1 db kisebb citrom reszelt héja
  • 80 dkg tejföl
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 db kisebb tojás
  • csipetnyi só
  • csipetnyi reszelt citromhéj
  • 4 ek tej

Elkészítés

    1. A krémhez a pudingport sűrűsödésig főzzük a tejben. Amikor kész, belerakjuk a cukrot, elkeverjük, és amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt és a citrom reszelt héját. Félretesszük, és hagyjuk hűlni. 
    2. A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a margarint, a cukrot és a tojásokat, kb. 4 evőkanál tejet öntünk hozzá, végül hozzáadunk egy csipet sót és reszelt citromhéjat. Alaposan összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük kb. fél óráig.
    3. Kétfelé vesszük, majd egy 40 x 32 cm-es tepsi méretére nyújtjuk ki, és belesimítjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, végül villával megszurkáljuk.
    4. Egyenletesen rákenjük a krémet, majd beborítjuk a tészta másik felével. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 - 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük porcukorral, és felszeleteljük.

Megjegyzés

Szerintem hűtőbe rakva másnap talán még finomabb. Jobban összeérnek az ízek, és szeletelni is könnyebb. De frissen is nagyon jó.

Galcsill
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes