Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös almás pite

120 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Az almás masszához:
  • 4 kg alma
  • 25 dkg cukor
  • 1 tk fahéj (őrölt)
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 csipet só
  • 4 ek cukor
  • 3 ek tejföl
  • 2 db tojássárgája

Elkészítés

  1. Az almát megtisztítjuk, kimagozzuk. (Ebből kb. 3 kg lesz tisztán.) A megtisztított almát káposztareszelőn lereszeljük, megcukrozzuk, fahéjjal ízesítjük, összekeverjük és állni hagyjuk kb.1 órát.
  2. A lisztet egy tálba tesszük és a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojássárgákat, és a tejfölt, majd puha tésztává gyúrjuk. 2 cipót csinálunk belőle. Az egyik lehet egy kicsivel nagyobb, az lesz az alsó lap. Mikor készen van, hűtőbe tesszük fél órára. A nagyobb tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, a nyújtófára tekerjük, és a tepsibe tesszük.
  3. Az almás masszából kinyomjuk a nedvességet (az almalevet üvegbe tesszük, nagyon finom ital), majd egyenletesen elosztjuk a tésztán. Amikor már az összes almát rátettük a tésztára, a másik cipót is kinyújtjuk és az almára tesszük. Kicsit megnyomogatjuk a tésztát, hogy ne maradjon levegős.
  4. A tojássárgájával megkenjük a tésztát. Villával megszúrkáljuk, és a sütőbe tesszük (középre). Alacsony hőfokon sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz. Ha megsült, kivesszük, és hagyjuk kihülni. A széleit levágjuk, felkockázzuk, és tálra tesszük.

ALMÁS PITE GOLYÓ>>> 

ALMÁS-PUDINGOS SÜTI>>> 

HÁROMALMÁS SÜTEMÉNY>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss