Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes tejfölös szelet

MME MME
120 perc
egyszerű
átlagos
15 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához a vajat, a mézet, a porcukrot, a tojást, a kakaóport gőz fölött összemelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és egy csipet sót. Összegyúrjuk és 30 percig hideg helyen pihentetjük.
  2. Három cipóra osztjuk, kinyújtjuk és egyenként vajazott, lisztezett tepsibe tesszük. 180 Celsius-fokon 10 percig sütjük.
  3. A vaníliás pudingporból, a lisztből és a tejből sűrű krémet főzünk. A tejfölt még forrón hozzákeverjük. A vajat a porcukorral habosra dolgozzuk és hozzáadjuk a krémhez. A lapokat megkenjük a krémmel, egy éjszakán át pihentetjük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral. 

Megjegyzés

Szűcsné Schmidt Anna receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss