Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tavaszváró epres-túrós süti kókuszhabbal

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 dl tejföl
  • 45 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • A túrókrémhez:
  • 50 dkg túró
  • 5 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg cukor
  • 2 marék aszalt vörös áfonya
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál búzadara
  • Valamint:
  • 70 dkg eper
  • A kókuszhabhoz:
  • 5 tojás fehérje
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához valókat egy tálban összekeverjük, picit ragadós a tészta, majd egy közepes méretű (28 cm x 32 cm) tepsibe nyomkodjuk, kb. 1-1,5 cm vastagságú legyen. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    A túrós töltelékhez is mindent összekeverünk, majd a nyers tésztára rákanalazzuk és elsimítjuk rajta.

    Erre jönnek a félbevágott eperszemek (ha fagyasztott epret használunk, előtte engedjük fel).

    Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

    Ez idő alatt a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a végén a kókuszreszeléket is beleszórjuk.

    A megsült tészta tetejére simítjuk a habot, és 120 fokon, légkeveréssel (ha van) szárítjuk további kb. 15 percig. Úgy ellenőrizzük, hogy kinyitjuk a sütőt, és a kezünkkel a habhoz érve, ha van egy kis kérge és nem ragad az ujjunkhoz, akkor már jó.

    Hagyjuk kihűlni, és kockákra vágva kínáljuk.

Megjegyzés

Fontos a tepsi mérete, mert ha túl kicsiben készítjük, akkor nagyon vastag lesz a tészta, ha túl nagyban, akkor lapos lesz, és a túrót észre sem lehet venni rajta.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mimuss84
Ez a süti Isteni! Ajánlom mindenkinek!
ekesandi
Kedves Hatamata, A búzadarát én a krémbe keverem, de akkor sem rontod el, ha a tésztára szórod. Sok sikert hozzá, Andi
hatamata
a búzadara a krémbe megy, vagy a nyers tésztára szórva a tészta és a krém közé?
Nanasnani
Szia Andi! Komolyan mondom, csak a recept címét olvasom, és már tudom, a Te remeked! Nagyszerű, üdv, Nani.

Hasonló Receptek

Magazin