Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos pulykamell spárgával

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. A pulykamellet felkockázzuk, megsózzuk, megborsozzuk, és 30 percig állni hagyjuk. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük. A spárga fás részét letörjük, majd a szárát kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, a bimbót félretesszük.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a pulykamellet, és pár perc alatt világos színűre sütjük. Ezután kiszedjük a zsiradékból, és félretesszük.
  3. A maradék zsiradékhoz hozzáadjuk az újhagymát, majd pár percig pároljuk. Hozzádjuk a spárga feldarabolt szárát, megsózzuk, megborsozzuk, ráreszeljük a citromhéjat, felöntjük a borral, majd lefedjük a serpenyőt, és pár percig pároljuk.
  4. Ezután hozzáadjuk a félretett bimbót, ha szükséges, hozzáöntünk egy kevés vizet, majd pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk az előzőleg megsütött pulykamellet, felöntjük a tejszínnel, óvatosan összekeverjük, majd pár percig főzzük, hogy a szaftja kellően besűrűsödjön. Tárkonnyal finoman ízesítjük, majd párolt rizzsel tálaljuk.

    Még több recept spárgával >>> 

    Pulykás receptek >>> 

    Tejszínes ételek >>> 

Megjegyzés

Ízlés szerinti körettel tálaljuk. Én pl. rizst készíttem, mely jól illik a raguhoz. Arra figyeljünk, hogy a spárga roppanós maradjon, nehogy túlfőjön. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss