Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Sokak számára örök küzdelem az úszógumi elleni harc, hiszen ez az a terület, ahonnan szinte utolsóként tűnik el a felesleg. A mozgás sajnos önmagában nem elég, oda kell figyelni az étkezésre is, hogy biztos legyen a siker. Szerencsére vannak olyan zöldségek, melyek extra segítséget adhatnak.
Ha egy tavaszi, üde vendégváró fogást szeretnél készíteni, ne gondolkodj tovább! A zöldfűszerekkel, citrommal megbolondított hús és a tepsiben sült fokhagymás zöldségek mennyei finomak, garantáltan ízleni fog mindenkinek. Videón is megnézheted, hogyan készül, így a végeredmény biztos siker!
Kósa Kolos
A piacok standjai végre roskadásig megteltek lila, zöld és fehér spárgacsokrokkal. A zöldségek királyaként is emlegetett spárga íze semmihez sem fogható, így hát érdemes kihasználni ezt a szűk egy hónapot, amíg kapható, és minél többféle finomságot készíteni belőle. Mi most egy csirkés tésztaételhez használtuk fel. Próbáljátok ki ti is! Videón mutatjuk, hogyan készül.
Itt a spárgaszezon, és bár még elég borsos áron mérik a tavasz fehér, lila és zöld színben pompázó ínyencségét, egy-egy csokorral érdemes beszerezni. Sok recept közül választhatunk, ha az elkészítése mellett döntünk, de isteni finom lesz a végeredmény, ha egyszerűen serpenyőben sütjük. Mutatjuk, hogyan!
Itt a spárgaszezon, mi pedig hoztunk neked egy nagyon egyszerű receptet, amit gyorsan elkészíthetsz. Szuper ebéd ráérős hétvégekre, de akár egy gyors vacsorának is tökéletes. Mutatjuk videón, hogyan készül!
Demeter Emőke
Itt a spárgaszezon, főzhetjük, párolhatjuk, süthetjük a sípokat ízlésünk szerint. De mi legyen a zöldség végével? A receptek többsége ugyanis úgy kezdődik, hogy ezeket a fás részeket távolítsuk el, a további felhasználásról nem esik szó – pedig igazán ízletes levest készíthetünk ezekből a spárgadarabokból is.
Videó
Ha egy igazán harmonikus tavaszi ételt készítenél, nézd meg videóreceptünket, és próbáld ki a spárgát roston sült csirkével és hollandi mártással.
Most már hivatalosan is itt a spárgaszezon, és bizony, jó lesz minél hamarabb megfőzni belőle, amit csak lehet, mert ez, minden évben, csupán pár hétig tart. De mit érdemes spárgából készíteni, a spárgakrémlevesen kívül? Hogyan lesz a legfinomabb a spárga, és mi a különbség a zöld és a fehér változat között? Széll Tamás "spárga-kisokosa" következik.
Kard Sándorné
Déri Szilvia, Házisáfrány
Ha fehér spárga, akkor szinte biztos, hogy legalább egyszer hollandi mártást csinálunk hozzá, de olyakor előfordul, hogy nincs kedvünk gőz fölött öntögetni az olvasztott vajat a tojáshoz, azon izgulva közben, hogy túlfőzzük. Nos, ha nem akarunk a hollandival vesződni, a spárgát akkor is fel tudjuk öltöztetni, akár egy szexi, fűszeres házi majonézzel.
Bár zöld spárgát főleg importból, többé-kevésbé egész évben vásárolhatunk, a fehér változat fő szezonja április vége, és a májusi hónap. Ilyenkor érdemes minél többet fogyasztani belőle, hiszen nem csak finom, de rendkívül egészséges is!
Ha van ízig-vérig tavaszi zöldségünk, akkor a spárga az. Van belőle fehér és zöld, egyik finomabb, mint a másik, de a zsenge zöld az, amire most igazán érdemes odafigyelni. Rengeteg finomság készíthető belőle, mi most a legegyszerűbbet mutatjuk meg, az igazi klasszikust, amit nem véletlenül találtak ki úgy, ahogy. Következzék tehát a spárga hollandi mártással!
Minden dietetikus azt vallja, hogy naponta ötször kellene enni kisebb mennyiségeket, ami egy állandó teljesítményszintet állítana be a szervezetünkben, a nagyobb étkezések kihagyásával nem terhelnénk túl a gyomrunkat és a beleinket, valamint az emésztésünkre is kedvezően hatna ez a bizonyos három óránkénti étkezés. Arról nem is beszélve, hogy a zöldségekkel rengeteg vitaminhoz, rosthoz és vízhez jut a szervezetünk, ez szintén jótékonyan hat az emésztőrendszerre.
Fémdarab esetleges jelenléte miatt, visszavonta egyik termékét a SPAR. Írja oldalán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih).
Gallicoop
A tavasz zöldségei közül az egyik legizgalmasabb a spárga. Készíthetünk belőle krémlevest, de baconbe tekerve is isteni és akkor is, ha egyszerűen csak meggrillezzük. Új sorozatunkban ezúttal egy főételt mutatunk nektek, amelybe kiválóan beleillik a grillezett spárga. A recept nagy előnye, hogy míg fő a rizottó, addig a roston sült csirkemell és a spárga is elkészül.
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban ilyen egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - egy kis csavarral! Íme a spárgakrémleves baconropogóssal.