Elkészítés: A bort, az ecetet és a fűszereket összeöntjük, majd felforraljuk, s fedő alatt kis lángon kb. 3-4 percig főzzük. Utána hozzáadjuk az előre megtisztított fokhagymagerezdeket (könnyebb a fokhagymával elbánni, ha a fejeket egészben előzőleg 1-1,5 órára hideg vízben áztatjuk), s az újraforrástól számítva kb. 3-4 percen át, fedő alatt, kis lángon tovább főzzük.
A fazekat tartalmával együtt félretesszük, majd másnap feltesszük, s forrástól számítva 3-4 percen keresztül ismét főzzük. (Ne főzzük túl, mert értékes tápanyagokat veszít, s ha puha, nem is jó.)
Ha teljesen kihűlt, üvegekbe rakjuk, a lével felöntjük, s a tetejére 1 evőkanál olajat öntünk. Lezárva, jégszekrényben akár egy évig is eltartható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre