Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szőlős rakott palacsinta

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 4 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 dl tej
  • A sütéshez:
  • vaj vagy olaj
  • A raguhoz:
  • 30 dkg szőlő
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek méz
  • 1/2 dl rum 

Elkészítés

    1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a vajjal és a cukorral, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a tejet, egy csipet sót, és simára keverjük. Nem túl forró vajon vagy olajon, kis merőkanálnyi, 8-10 cm átmérőjű, vastag palacsintákat sütünk.
    2. A raguhoz a szőlőt megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a mézet és felhevítjük. Belekeverjük a szőlőszemeket, és pár perc alatt összepároljuk. Ráöntjük a rumot, amikor felforrt, levesszük a tűzről.
    3. Tálaláskor tányérra teszünk egy palacsintát, szedünk rá a szőlős raguból, majd ismét palacsinta jön, és ezt tetszőleges magasságra tornyozzuk.

      Még több palacsinta >>> 

      SZŐLŐ, AZ ŐSZ KEDVENCE - SZŐLŐS FOGÁSOK >>>

      PALACSINTA, A MEGUNHATATLAN >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin