A torta elkészítését a krémmel kezdjük, hogy legyen időnk kellően kihűteni. Ehhez a cukrot és a tojások sárgáját robotgéppel felverjük, amíg krémes és halványsárga lesz. Vízgőz fölé tesszük, a Marsala bor felét a tojássárgájákhoz keverjük, és 1 perc alatt felverjük.
Fokozatosan beleverjük a maradék Marsala bort és a fehérbort is. 6-10 percig főzzük, közben habosra és sűrűre keverjük a robotgéppel (addig, amíg elég sűrű lesz ahhoz, hogy csomókká álljon össze, amikor lecsöpögtetjük a habverőről). Ügyelünk, hogy ne főzzük túl, különben megkocsonyásodik. Amikor már jó, levesszük a tűzről, rövid ideig kevergetjük, majd letakarjuk, és a hűtőbe tesszük.
A tejszínt egy nagy tálban kemény habbá verjük 2 evőkanál cukorral, majd egy spatula segítségével beleforgatjuk a mascarponét, és óvatosan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a zabaglionét (ha a zabaglione időközben szétvált, jól felverjük, hogy összeálljon), összeforgatjuk, majd 3 órára a hűtőbe tesszük.
A kávét és a konyakot összekeverjük a maradék cukorral és a vaníliakivonattal. A babapiskóta 1/4 részét lerakjuk tortaformába, és meglocsoljuk a kávés keverékkel. Erre kenjünk a krém negyedét, majd ezt a rétegezést megismételjük háromszor, végül a krémmel zárjuk az egészet.
A tetejét meghintjük a kakaóval, egyenletesen elosztva, hogy mindenhova jusson, és megszórhatjuk egy kevés csokival. Tálalás előtt a hűtőbe tesszük legalább fél napra, hogy az ízek jól összeérjenek.