Klasszikus tiramisu

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A klasszikus tiramisu elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat egy nagy tálban felhabosítjuk a cukor felével. Hozzáadjuk a mascarponét, és simára keverjük.
  2. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük fel, majd spatulával, óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk.
  3. A babapiskóták felét a kávéba mártjuk, és lerakjuk egy rétegben egy üvegtál aljára. Rásimítjuk a mascarponés krém kétharmadát. Ugyanígy megismételjük a rétegezést.
  4. Végül a tiramisut a hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára. Kakaóporral megszórva kínáljuk.  

Ezek is érdekelhetnek

Friss