Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szalonnás-juhtúrós palacsinta

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 10 ek liszt
  • 2 db tojás
  • 1 db krumpli lereszelve
  • 3 dl tej
  • 2 dl szóda
  • 1 kevés olaj
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg juhtúró
  • 10 dkg tehéntúró
  • 2-3 ek tejföl
  • A tetejére:
  • tejföl
  • pirított szalonna
  • szalonnazsír

Elkészítés

    1. A palacsintatészta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, majd minimum 30 percet pihentetjük, és egyenként kisütjük a palacsintákat. 
    2. A kétféle túrót összekeverjük a tejföllel, megsózzuk, majd megtöltjük vele a palacsintákat.
    3. A palacsintákat jénaiba sorakoztatjuk, majd megkenjük tejföllel, megszórjuk pirított szalonnával és meglocsoljuk egy kevés szalonnazsírral. Ezután 180 fokos sütőben 10 perc alatt átsütjük, és melegen tálaljuk.

Megjegyzés

A tésztájába lehet tenni kaprot. Olyan, mint a sztrapacska.

Fajcsákné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin