Szabadkai szelet

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 10-12 szelethez
  • 30+5 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál málnalekvár
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: A finomlisztet keverőtálba szitáljuk, a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőport, a porcukrot, a tojásságákat, valamint a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrjuk. Lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pihentetni.

    A diós omlós tésztát lisztezett gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy beleférjen egy 22-24 centis átmérőjű, kerek kapcsos tortaformába, majd kézzel beleigazítjuk, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, rácsra borítjuk és kihűtjük.

    Végül megkenjük a málnalekvárral, meglocsoljuk a vízgőzfürdő fölött felolvasztott étcsokoládéval, és hűtőbe téve megdermesztjük. Éles késsel cikkekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

A vízgőzfürdő fölött történő olvasztás annyit jelent, hogy a csokoládét tálkába apróra tördeljük, majd forró vízzel töltött fazékra ültetjük, és lassú tűzön felolvasztjuk benne a csokoládét. Így biztosan nem ég le a csoki, ez a csokiolvasztás legkiméletesebb módja.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin