Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Szabadkai szelet

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Szabadkai szelet

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 19
  • Elküldve: 1

Hozzávalók:

  • 10-12 szelethez
  • 30+5 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál málnalekvár
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A finomlisztet keverőtálba szitáljuk, a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőport, a porcukrot, a tojásságákat, valamint a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrjuk. Lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pihentetni.

A diós omlós tésztát lisztezett gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy beleférjen egy 22-24 centis átmérőjű, kerek kapcsos tortaformába, majd kézzel beleigazítjuk, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, rácsra borítjuk és kihűtjük.

Végül megkenjük a málnalekvárral, meglocsoljuk a vízgőzfürdő fölött felolvasztott étcsokoládéval, és hűtőbe téve megdermesztjük. Éles késsel cikkekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés:

A vízgőzfürdő fölött történő olvasztás annyit jelent, hogy a csokoládét tálkába apróra tördeljük, majd forró vízzel töltött fazékra ültetjük, és lassú tűzön felolvasztjuk benne a csokoládét. Így biztosan nem ég le a csoki, ez a csokiolvasztás legkiméletesebb módja.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Dinnyét mindenbe! Az összes észbontó recept egy helyen
Az eper és a málna után itt a másik nagy kedvenc: a dinnye. Imádjuk az összes fajtáját! Önmagában is nagyon finom, de grillezve, salátában, sütikben, fagyikban, sőt, még főételekben is isteni.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Csokoládés medvetalp Csokoládés medvetalp
Török töltött padlizsán Török töltött padlizsán
Joghurtos málnafagylalt mézzel Joghurtos málnafagylalt mézzel
Tejszínes vaníliafagyi nyírfacukorral Tejszínes vaníliafagyi nyírfacukorral
Duplahagymás mustáros marha Duplahagymás mustáros marha
Töltött sárgadinnye citromsörbettel Töltött sárgadinnye citromsörbettel
Pulykacomb velesült paprikával Pulykacomb velesült paprikával
Tejszínes-fehércsokis torta Tejszínes-fehércsokis torta
Vörösboros nyúl Vörösboros nyúl
Csokikrémes kosárkák Csokikrémes kosárkák
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125445_sutes_.jpg 3 konyhai alaptrükk kezdő háziasszonyoknak

A következő konyhai fortélyok elsőre sokak számára „ijesztőnek” tűnhetnek, némi gyakorlással azonban rutinosan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125439_rahel_110.jpg Egészséges finomságok, amikért bolondulnak a gyerekek

A nyár kicsit döcögősen indult. Minden szempontól. Aztán úgy is folytatódott – de addigra már megszoktuk. Végül mégis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125431_hutotakaritas_.jpg 5 kérdés és válasz a hűtőtakarításról

A frizsider tisztán tartása nem egyszerű feladat – tippjeinkkel most ebben segítünk!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125429_scone_.jpg A 3 legjobb angol desszert, melyeket el kell készítened!

Ezekkel a különleges csemegékkel egyre gyakrabban találkozhatsz itthon is, ideje hát összebarátkoznod velük!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125425_boros_trukk_.jpg 5 menő boros trükk, amiket mindenképp ismerned kell - videó!

Nem elég hideg a bor, de már megérkeztek a vendégek? Elbénáztad a bornyitást, és parafadarabok estek a palackba? Íme 5 szuper…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125423_ecet_110.jpg Alma-, balzsam- és borecet - melyik mihez illik?

Az egyes fajták más és más ételeket tesznek még finomabbá. Segítünk abban, hogy melyik mihez illik!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125421_dieta_ulomunka_110.jpg Ülőmunkát végzel? Rohansz egész nap? Diétatippek minden típusnak

Az életformád azt is meghatározza, hogy melyik módszerrel karcsúsodhatsz a legegyszerűbben!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125416_fogy_.jpg 4 jól bevált és roppant hasznos tipp, ha fogyni szeretnél!

Régóta szeretnél megszabadulni a súlyfeleslegtől, de eddig még nem sikerült? A megoldás egyszerű: kis lépésekben változtass az…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept