Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hatalmas elismerést kapott Szabi, a pék – Rácz Jenő és Gáspár Bea is gratulált!

default user icon
MME
Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy mindenki ismeri, Szabi, a pék azon kevés híresség közé tartozik, akit az egész ország egyöntetűen szeret. Ez abból egyértelműen kiderül, hogy amikor egy rangos kitüntetésről posztol a közöségi oldalán, kizárólag lelkesen gratuláló, rajongói kommenteket kap.

„Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjat kaptam. Nagyon szépen köszönöm" – írta ki Szabadfi Szabolcs, avagy Szabi, a pék ma reggel az Instagram-oldalára. A világhírű utazó, nyelvtudós nevével fémjelzett díjat idén is olyan szakembereknek ítélték, akik „elkötelezettek a minőség iránt, munkájukkal példát mutatnak, és itthon, illetve külföldön egyaránt öregbítik az ország hírnevét" – folyatódik a poszt.

Rögtön áradni kezdtek a rajongói kommentek, elsők között gratulált Gáspár Bea: „Mert megérdemled. Gratulálok!" – írta Bea asszony, és rögtön utána követezik a sorban Sass Dani, aki az Ide Süss! összes évadában társzsűritagja volt Szabinak, sőt, Rácz Jenő is felbukkant a péket laudáló tömegben.

 

A turizmus-vendéglátás területén a legmagasabb állami kitüntetésnek számító Kőrösi Csoma Sándor-díjat egyébként december 7-én adták át a Magyar Zene házában. A 2019-ben életre hívott kitüntetésben hatan részesültek, ezen felül kiosztották a Talentum díjat és Életműdíjat is.

Nagydíjat vehetett át a többi között Barna Ádám innovatív, vidéki gasztronómiai tevékenységéért, a magyar konyha hagyományainak éltetéséért. Az Életműdíjat Szepsy István és ifj. Szepsy István a magyar borászatért, borturizmusért tett évtizedes, kimagasló tevékenységért, Talentum díjat kapott Dalnoki Bence, a Bocuse d'Or szakácsverseny világdöntőjének bronzérmese, kimagasló gasztronómiai tevékenységéért, Magyarország hírnevének öregbítéséért.

Ezek is érdekelhetnek