Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bocuse d’Or: Hatalmas siker, dobogós a magyar csapat Lyonban!

default user icon
MME
Véget ért az idei Bocuse d’Or Lyonban, ahol a Széll Tamás által mentorált Dalnoki Bence séf és kuktája, Nyikos Patrik a harmadik helyezést érték el. Hazánk nem túl régen vesz részt Bocuse d’Or versenyeken, de már így is számos elismerést tudhatunk magunkénak.

A lyoni szakácsverseny világdöntőjének második napján a Dalnoki Bence séf vezette magyar csapat a kitűzött határidő előtt 10 másodperccel végzett a feladatával. Idén a halételnek ördöghalból kellett készülnie, a főfogásnak pedig egy háromfogásos gyermekmenüt kellett tartalmaznia, amiben a tök és a tojás dominált.

A zsűri tagjai a tálalást követően elégedettek voltak a magyarok menüsorával, a gyermekmenünél külön értékelték a kreativitást és a játékosságot, amit a végeredmény is jól tükröz. Magyarország a 2023-as Bocuse d’Or lyoni fináléjában a szekemberek döntése alapján a harmadik helyezést érte. A duó egyébként ezüstérmet szerzett a verseny tavalyi selejtezőjén, így sokat vártak a mostani lyoni döntőtől is, nem hiába. A dobogó második fokát Norvégia, az elsőt pedig Dánia szerezte meg. 

A megmérettetés legjobb commis-jának (segédjének) járó díjat Norvégia kapta, a legjobb tál Svédországé, a legjobb tányértéma pedig Franciaország csapatáé lett. Első alkalommal adták át a társadalmi elkötelezettség díjat, amelyet a mexikói csapat nyert el, és szintén először volt a versenynek gyermekzsűrije, amely Japánnak ítélte különdíját.

A következő fogásokat készítette a magyar csapat

- Tükörtojás gombával, savanyúsággal, citromos kakukkfűvel és krémes tojássárgájával, mártás érlelt magyar sajttal, sütőtökkel és tökmagolajjal:

- Rózsa savanyított gyökérzöldségekből, folyékony burgonyával, aromás fűszernövényekkel és érlelt sajttal:

- Hideg sütőtökleves, sütőtökkel és petrezselyemmel töltött uborka, zabtejszínhab tormával és füstölt olajjal pácolt borsó:

- Ördöghal budapesti módra enyhén füstölt fésűkagylóval, sötét hínárral, citromos-túrós croutonnal. Kékkagyló-tortellini gulyásfűszerekkel:

- Kékkagyló-tortellini gulyásfűszerekkel, és szezonális zöldségekből készített raguval:

- Tokaji borzselé céklával, puha hagyma fekete borssal és kakukkfűvel ízesítve, és ropogós Jeruzsálemi articsóka:


Bodítókép: Bocuse d’Or Facebook 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek