Elkészítés: A füstölt csülköt egy éjszakára beáztatjuk, másnap kuktában háromnegyed órát főzzük, de ne legyen teljesen megfőve. Kivesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd kicsontozzuk.
Egy tálkában jól összekeverjük a fűszereket, a szegfűszeget, a babérlevelet, a majoránnát, a mézet, a borsot, a mustárt, az ételízesítőt, a tojás sárgáját, az összetört fokhagymát. Ezzel bekenjük mindenütt a csülköt, tepsibe vagy jénai edénybe tesszük. Hozzáadjuk a zsírt, valamint a vörösbort. Forró sütőbe tesszük, és lassú tűzön, gyakori locsolgatás mellett pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre