Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sültpaprika-leves kovászos uborkával

Hozzávalók

  • 1 kg t.v. paprika
  • 2 dl tejszín
  • 3 dl kovászosuborka-lé
  • 1 dl olívaolaj
  • 5 dkg hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk cukor
  • 10 dkg kovászos uborka
  • 2 db paradicsom
  • 1 csokor felaprított kapor

Elkészítés

    1.  Felforrósítjuk az olajat, és megsütjük rajta a paprikákat. Ha kissé kihűltek, meghámozzuk őket, eltávolítjuk a magjaikat és az ereket, majd darabokra vágjuk őket. Pürésítjük a tejszínnel, az uborkalével és kevés ásványvízzel, és a hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
    2. Megtisztítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd mindkettőt finomra vágjuk. A visszamaradt olajon megfuttatjuk a hagymákat. Hagyjuk kihűlni, majd a behűtött leveshez keverjük. Meghámozzuk és felkockázzuk a kovászos uborkát és a paradicsomot. A hideg levest az uborkával, a paradicsommal és a kaporral kínáljuk.
Mindenképpen kóstoljuk meg a kész levest, mielőtt megsóznánk, mert a kovászos uborka leve eleve sós.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin