Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogyj alvás közben! - Hallgass a belső órádra

default user icon
MME
Belső órád segítségével és helyes táplálkozással akár alvás közben is fogyhatsz! Hogy hogyan? Egyszerű: ügyelsz arra, hogy mikor mit eszel! Ehhez adunk egy kis segítséget.

7:00 - Vigyázz, kész, rajt!

Igen, tudjuk, hogy reggel felkelni is nehéz, hát még sportolni, mégis erre biztatunk, hiszen ha ilyenkor futsz vagy biciklizel, azzal beindítod a zsíranyagcserét! Kora reggel ugyanis a vércukorszint kifejezetten alacsony, ezért a test rá van kényszerítve arra, hogy a szükséges energiát a zsírtartalékból fedezze. Az eredmény: karcsúbb vonalak, szálkásabb test! Ugye, hogy megéri? Ami fontos: sportolás előtt félórával fogyassz el néhány falatot, például egyél meg egy kis méretű müzliszeletet.

8:00 - Kihagyhatatlan reggeli

A bőséges, jól összeállított napindító étkezés nagyon fontos, hiszen a szervezetnek ilyenkor szüksége van a szénhidrátra ahhoz, hogykellő mennyiségű energiával töltődhessen fel. Ideális például a müzli gyümölcsökkel és zsírszegény tejjel vagy a barna kenyér sovány sonkával, illetve sajttal és zöldségekkel.

10:00 - Nassolni, de okosan!

Amikor szénhidrátot veszel magadhoz, a vércukorszint megemelkedik. A hasnyálmirigy erre reagálva a vérbe juttatja az inzulin nevű hormont, hogy az lebontsa a cukrot. Sajnos, amikor inzulin kering a vérben, a test nem nyúl a zsírtartalékhoz. Ügyelned kell tehát arra, hogy a reggeli, az ebéd és a vacsora között legalább 4-5 óra mindig teljen el, mert az inzulinszint csak így tud az eredeti értékre csökkenni. A köztes időszakokban – tízóraira és uzsonnára –folyadékot, friss zöldségeket, gyümölcsöket válassz az éhség csillapítására.

13:00 - Ebédidő

Ilyenkor kedved szerint kombinálhatod a fehérjét (sovány húsok, halak) a szénhidráttal (rizs, tészta, burgonya). Néha egy kis szelet pizzát is megehetsz, csak lehetőleg vékony tésztájú legyen, és egészséges feltéttel (paradicsomszósz, zöldségek, egy kevés sonka) készüljön!

14:00 - Ha édeset kívánsz…

Mit tegyél, ha úgy érzed, ölni tudnál egy kis édességért? Nyomd meg az étvágyközpont működését szabályozó akupresszúrás pontot, amely az orr és a felsőajak között, pontosan középen található! Masszírozd körkörös mozdulatokkal körülbelül 90 másodpercig, és érezni fogod, ahogy elmúlik a nassolási vágy. De az sem baj, ha 16:00 óra felé nassolsz egy kicsit – de tényleg csak egy kicsit! Elégedj meg 1-2 db korpás keksszel vagy 1-2 kocka étcsokival.

18:00 - Erősítsd az izomzatod!

Kora este iktass be egy kis izomépítő edzést. Már 30 perc mozgás is elég a zsírégetés beindításához.

19:00 - Fehérje és vitaminok

Az esti étkezésnél csak egy dologra kell figyelned: a vacsora lehetőleg kevés szénhidrátot tartalmazzon (kivéve: zöldségek). Így a vércukorszint alacsony marad, és a szervezet az éjszaka folyamán le tudja bontani a zsírsejteket. Hidd el, hogy a magas fehérjetartalmú ételekkel ugyanúgy jóllakhatsz, ráadásul ezeket némi zöldséggel és salátával is kiegészítheted! A családnak feltálalt adagokhoz pedig kínálj durumtésztát, -kenyeret, vagy barna rizst.

20:00 - A kellemes lazítás órája

Egy hosszú nap végén jólesik valamilyen pihentető tevékenység. Vonulj el egy kicsit, és vegyél például egy illóolajos (levendula, citromfű, szénavirág) fürdőt! Persze jógával vagy meditációval is ugyanígy maga mögött hagyhatod a stresszes munkanapot, hogy az éjszaka valóban pihentető legyen.

22:00  - Dolgoznak a hormonok

Miközben alszol, a növekedési hormonok keményen dolgoznak: regenerálják az immunrendszert, csökkentik a vérnyomást, felgyorsítják az új sejtek képződését. Az ehhez szükséges energiát a zsírraktárokból fedezik. Persze, ezeket csak akkor tudják „megcsapolni”, ha a szénhidrátban szegény vacsorának köszönhetően alacsony az inzulinszintje!


MÉG TÖBB FOGYÓKÚRÁS TIPPET ÉS ÉLETMÓD TANÁCSOT TALÁLSZ A FANNY MAGAZIN EHETI SZÁMÁBAN! KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>

8-KOR REGGELIZZ, 7-KOR VACSORÁZZ: MUTATJUK, MIKOR MIT DIKTÁL A BIORITMUSOD!>>> 

EGYSZERŰ ŐSZI DIÉTA 7 NAPOS MINTAÉTRENDDEL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss