Sült töltött zöldségek

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db kicsi padlizsán
  • 1 db nagy paprika
  • 3 db paradicsom
  • 4 db nagy fehér csiperkegomba
  • 1 db hegyes csípős zöldpaprika
  • chilipaprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db újhagyma zöldje
  • petrezselyemzöld
  • 4 szelet csemege sonka
  • füstölt sajt
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 db tojás
  • olívaolaj
  • 1 marék rizs

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst megfőzöm, majd beleteszem a keverőtálba.

    A padlizsánt félbevágom, a húsát bekarcolom, majd kivájom, a húst beteszem a tálba. A paprikát félbevágom, a csumát eltávolítom. A paradicsomok csúcsát levágom, a belsejüket egy kanállal kivájom, a tálba teszem. A hegyes paprikát aprítom, a chilit, az újhagyma zöldjét karikára vágom, a tálba teszem. A gombák törzsét kivágom, aprítom, a tálba teszem. A hagymát, fokhagymát aprítom, a tálba teszem. A sonkát és a sajt egy részét kockára vágom, a tálba teszem. A tojást beleütöm a töltelékbe, fűszerezem, összekeverem.

    Egy serpenyőbe olajat öntök, belehelyezem a zöldségeket, majd megtöltöm a töltelékkel, majd beteszem a 180 C fokra (légkeverés) előfűtött sütőbe. Kb. 45 percig sütöm.

    Közben a sajt felét lereszelem, rászórom a zöldségekre, s grill fokozaton még úgy 10 percig sütöm.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin