Sült karfiol snidlinges mártással

Hozzávalók

  • 1 db karfiol
  • 2 db tojás
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 5 dkg szezámmag
  • 1 csipet szerecsendió
  • 3 dl tej
  • bors
  • liszt
  • Sütéshez :
  • olaj
  • A mártáshoz :
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 csokor snidling

Elkészítés

    1. A karfiolt rózsáira szedjük, majd enyhén sós vízben kb. 10 percig főzzük. A tojások fehérjét habbá verjük.
    2. A szezámmagot és a lisztet összekeverjük, a tejhez adjuk, majd a tojások sárgáját és a fűszereket is belekeverjük. A legvégén hozzáadjuk a tojáshabot.
    3. A karfiolt lisztbe forgatjuk, majd a szezámmagos masszába és forró olajban megsütjük.
    4. A joghurtot és a tejfölt összekeverjük a mustárral meg az összevágott snidlinggel, majd sózzuk, borsozzuk. A kisült karfiollal kínáljuk.

Megjegyzés

Finom főételnek is akár!

Wagensommer Alexandra
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek