Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült kacsacomb vörösboros lilakáposztával

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 2 db kacsacomb
  • 10 dkg rizs
  • 2 db csiperkegomba
  • 4 nagyobb újkrumpli
  • 1 db répa
  • 1 kicsi lilakáposzta fele
  • 4 szál kakukkfű
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl vörösbor
  • olaj
  • őrölt feketebors
  • köménymag
  • ecet

Elkészítés

    Elkészítés: A combokat sózom, megszórom borssal, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe egy napra. A rizst beáztatom.

    Másnap a combokat kevés olajon felteszem sülni. A krumplikat megkapirgálom, a káposztát lereszelem, a gombát felvágom, a répát nagyobb darabokra vágom.

    A rizst és a krumplit felteszem főni (természetesen külön edényben).

    Egy serpenyőben olajon a köményt megpirítom, majd rádobom a hagymát, megdinsztelem, ráteszem a káposztát is, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, vörösbort, tovább dinsztelem.

    A krumplit, a répát és a gombát kevés olajon megsütöm.

    A pirosra sült combokat a párolt káposztábal, a rizzsel és a pirított zöldségekkel tálalom.

Megjegyzés

Elég munkaigényes étel, de az eredmény miatt megéri. Szinglinek talán túl nagy idő- és munkaráfordítás, de egy családnál hálás köszöneteket lehet bezsebelni vele.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek