Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült csirkecomb zölfűszeres bulgurral

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 5 dkg póréhagyma
  • 1 db paradicsom
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 0,5 dl olaj
  • A körethez:
  • 20 dkg bulgur
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kaliforniai paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg cukkini
  • 4 szál újhagyma
  • 1 csokor menta
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 0,5 dl olíva olaj
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A csirkecombokat megtisztítjuk, és alaposan bedörzsöljük sóval, borssal. Az olajat felforrósítjuk, és pirosra sütjük benne a csirkét. Zsiradékkal együtt áttesszük egy tepsibe, alufóliával lefedjük, és 150 fokon 45 percig sütjük.
    2. A körethez a fokhagymát, az újhagymát, a pórét, a paprikát és a cukkinit felkarikázzuk. A citromot zöldséghámozóval meghámozzuk, a héját kockára vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk. A héját lehúzzuk, a gyümölcshúst kimagozzuk és felkockázzuk. A zöldfűszerek leveleit durvára vágjuk.
    3. Az olívaolajat felforrósítjuk, az újhagyma kivételével az összes zöldséget megfuttatjuk rajta. Belekeverjük a bulgurt, felöntjük 4 dl vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára főzzük.
    4. A húsról levesszük a fóliát, a pecsenyelét tálkába öntjük. A húst 5 perc alatt 220 fokos sütőben ropogósra sütjük. A pecsenyelét, az újhagymát és a zöldfűszereket a bulgurhoz adjuk, és fedő nélkül további 2 percig főzzük. Forrón tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin