Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárga és tojás aszpikban

MME MME
1
30 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

A zselatinra öntsünk hideg vizet, hagyjuk megduzzadni, majd keverjük a meleg húsleves alaplébe. Ízesítsük sóval és ecettel. A tojásokat tisztítsuk meg, szeleteljük fel.

Négy tálka aljára öntsünk egy kevés zselatinos húslevet, majd rakjunk az aljára egy szelet tojást. Tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a zselatin megkeményedjen.

A paprikát és a paradicsomot szeleteljük fel. A hideg aszpikra tegyünk paprika- és paradicsomszeleteket, majd rakjuk ki a tálkákat tojásszeletekkel.

Öntsük a tetejükre a maradék zselatinos keveréket, és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni. A színhatás kedvéért tehetünk a tálkába petrezselyemzöldet is.

Megjegyzés

Ez a fogás úgy is nagyon finom, ha a paprika és a paradicsom mellett párolt brokkolit is használunk. - MME

Ezek is érdekelhetnek