Elkészítés: Amíg a tészta megfő, a szósz is elkészül, úgyhogy nagyon egyszerű dolgunk van. Először - amíg egy lábasban olívaolajat forrósítunk - apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát. Üvegesre pirítjuk, közben a gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk (akinek szimpatikusabb, vághatja kockákra is), beletesszük a hagymába, és együtt pároljuk. Vizet nem szükséges adni hozzá, mert a gomba ereszt úgyis egy kis levet. Amikor már eléggé összeesett, megszórjuk a fűszerekkel (bazsalikom, oregano, só, bors), és tovább rotyogtatjuk, hozzáadjuk a sonkát, amit előzőleg kockákra vágtunk, és a konzervparadicsomot is. Meg kell várni, amíg a paradicsomok eléggé szétfőnek, csak akkor adjuk hozzá a cukrot és a reszelt sajtot. Teljesen megfőzzük, amíg a gomba finomra puhul. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a tejfölből és a lisztből készítünk egy csomómentes habarást, és ezzel felöntjük a keveréket. Tálaláskor valamilyen pikáns sajtot szórunk rá, ettől még jobban kijönnek az ízek. Mmmm, szerintem nagyon finom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre