Sóskamártás vagy sóskafőzelék

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1/2 dl olaj
  • 2+2 evőkanál liszt
  • 30-50 dkg friss sóska
  • 5 dl tej
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál szárított zöldségkeverék
  • kb. 15 dkg cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A sóskát váltott vízben alaposan megmossuk és lecsepegtetjük.

    Az olajon 2 evőkanál liszttel világos rántást készítünk, amit a tejjel felöntünk, és elkezdjük kiforralni. Ekkor beletesszük a megmosott sóskaleveleket, ha szükséges, még folyadékkal hígítjuk. Mikor a sóskalevelek összeestek, forralunk egyet rajta, majd merülőmixerrel leturmixoljuk. Visszatesszük a gázra, ízesítjük a szárított zöldségkeverékkel, sóval, és lassú tűzön forraljuk.

    Közben gyorsan 2 kanál liszttel és a tejföllel habarást készítünk, amit hígítunk kevés vízzel, és behabarjuk vele a sóskát. Ízlés szerint ízesítjük a cukorral, és jól kiforraljuk.

Megjegyzés

Mártásnak elég nagy adag lesz belőle. Mélyhűtött sóska esetében ugyanúgy készítjük, csak kimarad a turmixolós rész.

A gyerekeim nagy kedvence, folyamatosan követelik, soha nem elég belőle.

Klock Eszter
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin