Keress receptre vagy hozzávalóra

Sonkasalátával töltött paradicsom II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 paradicsom
  • 1 kisebb alma
  • 10 dkg kígyóuborka
  • 15 dkg gépsonka
  • 5 dkg majonéz
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1/2 csokor finomra vágott petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A paradicsomokat megmossuk, leszárítjuk, a kalapjukat levágjuk, húsukat teáskanállal kivájjuk, az üreget kissé megsózzuk, és a nyílással lefelé konyhai törlőre tesszük a paradicsomot, hogy a leve kicsepegjen.

    Közben az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk, a megmosott uborkával és a sonkával együtt vékony csíkokra vágjuk.

    A majonézt a mustárral és az ecettel elkeverjük, sóval, borssal, szükség esetén csipet cukorral ízesítjük. Összekeverjük a saláta-hozzávalókat a kaprival, majd alaposan az öntettel, és a paradicsomüregekbe töltjük. Megszórjuk a petrezselyemmel, visszatesszük a kalapokat a paradicsomokra, és tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin