Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Shakshuka (közel-keleti lecsó)

default user icon

Hozzávalók

  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db darabolt, hámozott paradicsom konzerv
  • 2 db paradicsom
  • bors
  • frissen őrölt csili (elhagyható)
  • 4 db tojás
  • friss koriander vagy petrezselyem
  • pirítós kenyér

Elkészítés

    1. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk. Hozzáadjuk az apró kocára vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük az aprított fokhagymát. Megszórjuk a római köménnyel, a pirospaprikával és az őrölt korianderrel, és 1-2 percig pirítjuk, amíg megjön az illatuk.
    2. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, egy kevés vizet öntünk hozzá, és félpuhára pároljuk. Hozzáöntjük a darabolt paradicsom konzervet és a kockára vágott friss paradicsomot. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk őrölt csilivel, és kb. 15-20 perc alatt összefőzzük.
    3. Egy kanál segítségével mélyedéseket formázunk a lecsóba, ezekbe ütjük a tojásokat, és fedő alatt készre főzzük. Friss, apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel díszítjük. Pirítóssal, pitával vagy tetszés szerint bármilyen ropogósabb kenyérrel kínáljuk.

      Lecsóreceptek >>> 

      Paradicsomos ételek >>> 

      Magyaros finomságok >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek