Sertésborda hentes módra

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 szelet hosszú- vagy rövidkaraj
  • 10 dkg sonka csíkokra vágva (bármilyen, amit szeretünk)
  • kb. 5-7 dkg vaj
  • 3 dl erőleves - kockából
  • 1 nagyobb vöröshagyma felezve és vékonyra szeletelve
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg csemege uborka vékonyra csíkozva
  • 1 kávéskanál csípős mustár
  • 4 evőkanál snidling vagy hagyma zöldje aprítva
  • bors
  • kevés liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A hússzeleteket kicsit klopfoljuk, széleit pár helyen bevagdossuk, hogy ne zsugorodjanak a sütésnél. Sóval, borssal meghintjük, megforgatjuk lisztben, és forró vajban mindkét oldalukat közepes hőfokon megsütjük (natúrszeletet sütünk).

    A húsokat sülés után félretesszük, a visszamaradt pecsenye zsiradékban a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk előbb a bort, majd a levest, közben folyamatosan forraljuk, és felére befőzzük a mártást. Beletesszük a hússzeleteket, a sonkát, az uborkát, a mustárt és a hagyma zöldjét, és lassan, 10-15 perc alatt összeforraljuk.

    Tálalásnál tányérokra osztjuk a hússzeleteket, ráhalmozzuk a sonkás-uborkás egyveleget, a mártással meglocsoljuk, és ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Megjegyzés

Jelen esetben zacskós basmati rizzsel tálaltam (2x12,5 dkg) amit a leírás szerint megfőztem, lecsöpögtettem, kevés olívaolajjal meglocsoltam, megszórtam őrölt színes borssal, és kevés ételízesítővel összekevertem.

Rozsnyai Gabriella
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin