Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgarépás linzer

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4-5 közepes szál sárgarépa
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 csapott evőkanál cukor
  • pici só
  • 1 dl szódavíz
  • 1 db reszelt citromhéj
  • kb. 35 dkg liszt
  • A töltelékhez:
  • tetszés szerinti mennyiségű darált dió
  • A tetejére:
  • méz

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókat jól összedolgozzuk, és annyi lisztet gyúrunk hozzá, hogy finom lágyságú tésztát kapjunk, majd 10 percig pihentetjük.

    Ezután két cipóra osztjuk és kinyújtjuk. Vékonyan kikent tepsibe tesszük, közte a töltelék darált dió.

    A tetejét egy pici meleg vízzel felhígított mézzel megkenjük, s villával megszurkáljuk.

Megjegyzés

A süteményt azok is fogyaszthatják, akik
allergiásak a tejre-tojásra.

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin