Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgadinnye krémleves fahéjas csigával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagyobb sárgadinnye
  • 4-5 evőkanál méz (pl. pitypang méz...)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl édes fehérbor
  • 2 dl víz
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • őrölt fahéj
  • reszelt narancshéj (el is hagyható)
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 1 csomag leveles tészta

Elkészítés

    Elkészítés: A sárgadinnyét vágjuk félbe, magozzuk ki, majd a vájjunk ki belőle kisebb golyókat. A kivájt golyókat tegyük félre. A maradék dinnyét vágjuk fel kisebb darabokra.

    Egy edénybe tegyük bele a mézet, majd kevergetve kezdjük el karamellizálni. Pár perc után adjuk hozzá a feldarabolt sárgadinnyét, majd keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel a borral és a vízzel, majd ízlés szerint szórjuk meg őrölt fahéjjal, adjuk hozzá a szegfűszeget és a vaníliás cukrot, majd főzzük puhára. (Aki édesebben szereti, az ízlés szerint cukrot is tehet még hozzá.)

    Amikor a dinnye már teljesen megpuhult (kb. 20 percig főzzük), vegyük ki belőle a szegfűszeget, majd botmixerrel pépesítsük. A pudingport keverjük simára a tejszínnel, és állandó kevergetés mellett, csorgassuk bele a forrásba lévő levesbe, majd tegyük bele az előzőleg félretett dinnyegolyókat is. Pár percig kevergetve főzzük tovább, hogy a leves kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.

    Míg a leves fő, süssük meg a fahajas csigákat. Egy csomag előnyújtott leveles tésztát csavarjunk ki, majd szórjuk meg kristálycukorral összekevert fahéjjal. Ezután csavarjuk fel, éles késsel szeleteljük fel, majd sütőpapírral bélelt tepsire tegyük egymástól kicsit távolabb a csigákat.

    Helyezzük be forró sütőbe, és pár perc alatt süssük szép aranybarnára, ropogósra.

    Tálaláskor merjük a lehűtött krémlevest tányérokba, majd a frissen kisült fahajas csigákkal kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin