Keress receptre vagy hozzávalóra

Saláta sajtok kapros öntettel

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 15 dkg trappista sajt
  • 15 dkg gouda sajt
  • 1 csomó retek
  • 1 csokor kapor
  • 1 ecetes uborka
  • 10 dkg túró
  • 2 dl kefir
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés

    Előkészítés: A sajtokat apró kockákra vágjuk. A retket megmossuk, és gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A kaprot megmossuk, felaprítjuk. Az ecetes uborkát tormareszelőn lereszeljük.

    Elkészítés: A túrót burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a kefirt, a kaprot, a citromlét, a reszelt ecetes uborkát, egy csipet őrölt borsot, és jól összekeverjük. A kapros öntetbe beleforgatjuk a sajtokat és a retket, majd lefedve 2-3 óra hosszára behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Friss kenyérrel kínáljuk.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
    1 adag: 1270 kJ/302 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin