Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogós libacomb fokhagymás laskagombával és pirított csuszatésztával

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db libacomb
  • 5 dkg só
  • morzsolt majoránna
  • 4 evőkankál libazsír
  • 2 db babérlevél
  • 5-6 szem egész feketebors
  • 60 dkg laskagomba
  • 2 dkg fokhagyma
  • őrölt bors
  • 40 dkg csusza tészta
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt 180 fokra felmelegítjük, a csuszatésztát szárazon, mindenféle zsiradék hozzáadása nélkül kb. 10 perc alatt barnára pirítjuk. Ezután a hőmérsékletet 140 fokra mérsékeljük.

    A libacombokat megtisztítjuk, lemossuk. A húsos részét morzsolt majoránnával és sóval, a bőrös részét csak sóval fűszerezzük. Tepsibe helyezzük a combokat, a libazsírt, az egész feketeborsot és a babérleveleket, majd 2 dl vizet adunk hozzá. 140 fokos sütőben körülbelül 1,5 óráig sütjük a behelyezett combokat.

    A laskagombát eközben hideg vízben többször átmossuk, szárának végét levágjuk. Lecsöpögtetjük, majd megszárítjuk.

    Negyed órával a libacomb sütésének vége előtt felteszünk vizet forrni a pirított tésztának sóval és étolajjal. Ízlésünknek megfelelően puhára főzzük.

    Közben az elkészült libacombokat további 180 fokon 10 percig pirítjuk.

    2 serpenyőt helyezünk a tűzhelyre. Az egyikben 3 kanál felhevített olívaolajon aranybarnára pirítjuk a laskagombát. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, őrölt feketeborsot, majd sózzuk, és együtt pirítjuk a hozzávalókat még fél percig.

    A másik serpenyőben 2 evőkanál libazsírt melegítünk, és a leszűrt tésztát átforgatjuk benne. Ha indokolt, akkor még sózzuk.

    A laskagombát és a csuszatésztát tányéron egymás mellé helyezzük, a libacombot közé tesszük, és petrezselyemmel díszítjük.

Megjegyzés

A MOM Parkban található Paulaner Sörház receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin