Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rókagombás rizottó pezsgővel

Hozzávalók

  • 20 dkg rizottó rizs
  • 15 dkg rókagomba (kisebb darabok)
  • 10 dkg füstölt, húsos szalonna
  • 2 dl száraz pezsgő
  • 1 nagy fej hagyma
  • 6 dkg vaj
  • 1 l alaplé
  • 20 dkg könnyen olvadó sajt
  • 4 ek napraforgómag
  • 15 dkg rukola
  • 1 ek olíva olaj
  • bors

Elkészítés

    1. A hagymát apróra vágjuk, 3 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott szalonnát, majd amikor elkezdi kiengedni a zsírját, hozzászórjuk a rizst. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük a pezsgővel.
    2. Mikor a rizs magába szívja a folyadékot, lefedjük és elkezdjük hozzáadni merőkanalanként a meleg alaplét (mindig csak akkor, amikor elpárolog az edényből). Ha a rizs félig megpuhult, belekeverjük a nagyobb darabokra vágott rókagombát. Addig főzzük, amíg a rizs megpuhul, a rizottó állaga pedig krémesen folyós lesz.
    3. Ekkor belekeverjük a lereszelt sajt felét és a maradék vajat. Elzárjuk a gázt, és tálalás előtt 5 percig állni hagyjuk a rizottót.
    4. A napraforgómagot egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. A rukolát összeforgatjuk az olívaolajjal. Tálaláskor egy adag rizottót tányérra szedünk, ráhalmozzuk a rukolát, megszórjuk a maradék sajttal, majd a napraforgómaggal.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin