Elkészítés: A kacsát több darabba vágjuk, és egy kukta vagy gyorsfőző edénybe tesszük. 1 evőkanál ételízesítőt szórunk rá, 4-5 fej vöröshagymát rákarikázunk, borssal, fokhagymával ízesítjük még. 1,5 kg krumplit kockára vágva ráhalmozunk a húsra, 5 dl bort, majd vizet öntünk alá úgy, hogy ha látjuk a víz emelkedését, abbahagyjuk. Lezárva 20 percig főzzük.
Egy tepsire a krumplit kiszedjük, kitoljuk a szélére, a közepére tesszük a húst bőrével felfelé, majd a levet ráöntjük. A sütőben addig sütjük, míg a kacsabőr hólyagosodni kezd. Addig elfő a bő lé, és marad a sűrű szaft, ami nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre