Elkészítés: A csirkemellet bőrétől és a csonttól elválasztjuk. A húst kockákra vágjuk, és kevés sót téve a vízbe (a szójaszósz is sós!), majdnem puhára főzzük.
A felkarikázott sárgarépát, kelbimbót és borsót egy külön edényben kevés ételízesítővel szintén majdnem készre főzzük.
A gombát felszeleteljük, a vöröshagymát
félbevágjuk és felszeleteljük. Kevés olívaolajon a vöröshagymát és a gombát megpároljuk, hozzáadjuk a leszűrt húst, és kissé összepirítjuk. Végül belekeverjük a leszűrt zöldségeket. Belenyomjuk a fokhagymát, ízlés szerint borsot, kb. 1 teáskanál édesköményt teszünk bele. Pár percig együtt pároljuk kis lángon, majd szójaszósszal ízesítjük.
Párolt rizzsel kínáljuk. Egy kicsit ánizsos íze lesz az édesköménytől.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre