Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Receptek a 90 napos diéta minden napjára

Sokaknak gondot okoz, hogy melyik napon mit lehet enni, mit mivel kombinálhatnak. Ezért összeállítottunk egy receptajánlót, ötletadónak a 90 napos diéta minden napjára!

A 90 napos diéta a szétválasztáson alapul. Délelőtt gyümölcsöket ehetünk, az ebéd és a vacsora pedig az adott napnak megfelelően fehérjéből, keményítőből vagy szénhidrátból állhat. Minden nap megengedett étkezéskor a nyers zöldségből készült saláta, amelyet mi szívből ajánlunk – egyrészt mert laktat, másrészt pedig remekül segíti az anyagcserét.

A diéta változatos étrendet tesz lehetővé, de sokan mégsem élnek a lehetőséggel. Segítünk most receptötletekkel - minden napra!

1. Fehérjenap

Ez sokak számára a legjobb nap! Cézár-saláta csirkemellel vagy füstölt lazaccal a mai ajánlatunk. 

2. Keményítőnap

A diéta még nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk hagyományos kedvenceinkről. Eleinte kicsit gondolkoznunk kell, hogyan variáljunk… De például a töltött paprika is készíthető 90 napos változatban.

3. Szénhidrátnap

Ez sem rossz nap! Pizza, tészta, süti… Különleges, de igen egyszerű a mai ajánlatunk, a zöld tészta. Figyelem! Egy icipici parmezánt tehetünk bele. Csak egy kis illatot és ízt ad!

4. Gyümölcsnap

No, hát ez bizony nem mindenkinek egyszerű. Akinek a gyomra még idegenkedik attól, hogy egész nap csak gyümölcsöt egyen, ebédre lereszelhet egy fél zellert és 2 almát, pici citromlével, sóval és borssal salátaként eheti. Érdemesebb az elején banánt is enni, aszalt szilvát vagy aszalt barackot, hogy a többi gyümölcs savasságát elvegyék.

5. Fehérjenap

Könnyű, friss, nyarat idéző ízeket ígér a görög parasztsaláta!

6. Keményítőnap

Nem kell megijednünk az úgynevezett zöldségnaptól. Nem maradunk éhesek, hála ennek az egyszerű, szinte magától elkészülő zöldséggel rakott rizsnek!

7. Szénhidrátnap

Megint tészta! Éljen az olasz konyha! Legyen ma pestós tészta! A zöldfűszeres pesto csodákra képes. Készíthetjük mi magunk is, de akár készen is megvehetjük.

8. Gyümölcsnap

Jó hírünk van! A csonthéjasok is gyümölcsök! Tehát lehet egy kevés mandula, mogyoró, dió is a mai étrendben! Akinek hiányzik a sós íz, egy marék pisztáciát vagy sós mandulát is ehet!

9. Fehérjenap

Legyen ma valami különleges, a sikeres gyümölcsnaposok megérdemlik! Fóliás halbatyu: valóságos ízkavalkád! Mellé egy friss zöldsaláta, és fejedelmibb lakoma nem is kell!

10.  Keményítőnap

Rakott kel 90 napos változatban?

11.  Szénhidrátnap

A tészta megunhatatlan, isteni, ezerféleképp variálható, még tejszín és húsféle nélkül is! Egy póréhagymás változat?

12.  Gyümölcsnap

A gyümölcsnap nehézsége az is, hogy ezen a napon nem eszünk meleg ételt. De ezen is segíthetünk! Almakompót cukor nélkül, pár szem aszalt szilvával és mazsolával összepárolva: mennyei! De egy kis édesítő is megengedett, sőt gyümölcsteával is ízesíthetünk, így akár készülhet málnás almakompót is.

13.  Fehérjenap

Mit szólnátok egy csirkemájas salátához?

14.  Keményítőnap

Töltött tök vagy cukkini tökéletes lesz mára!

15.  Szénhidrátnap

A mediterrán ízek mindig jólesnek. Mai ajánlatunk a mediterrán tészta!

16.  Gyümölcsnap

Ha unod a banánt, variáld egy kicsit! A banánt turmixold össze két marék fagyasztott málnával vagy eperrel. Bármelyik fagyi elbújhat mögötte!

17.  Fehérjenap

Aki idáig jól viselkedett :), megérdemli ezt az ínyencséget: mozzarellás csirkemell a mai ajánlat!

18.  Keményítőnap

Érdekes, illatos, télies, de mégis friss ízt ígér a paradicsomos sült bab!

19.  Szénhidrátnap

Igazi klasszikus jut mára: káposztás tészta!

20.  Gyümölcsnap

A változatosság kedvéért legyen ma egy kis engedmény. Mit szólnátok ebédre egy céklás-tormás almasalátához? 

21.  Fehérjenap

Az egyik örök kedvenc jöjjön ma, sok hagymával! Tonhalsaláta!

22.  Keményítőnap

Magyaros és klasszikus, igazán laktató: mára hagymás krumplilepény a javallatunk, csalamádéval fejedelmi!

23.  Szénhidrátnap

Aki ma nem pizzát rendel, hanem szívesebben sürögne-forogna a konyhában, süthet egy tepsi pizzás csigát a család vagy a barátok örömére!

24.  Gyümölcsnap

Áldott jó gyümölcsnap… Még aki imádja is a gyümölcsöket, a gyümölcsnapot az sem szereti. Persze más lenne a helyzet, ha a hűtőben egy hatalmas görögdinnye lapulna… Ilyenkor jönnek jól a turmixok, smoothie-k!

25.  Fehérjenap

A legtöbb diétázó kedvenc napja, mert lehet húst enni! Igen ám, de fehérje a sajt és a tojás is. Ma például sajtban sült tojást ajánlunk!

26.  Keményítőnap

Gyors, egyszerű, és kicsit változatossá teszi a zöldségnapot a vöröslencse főzelék!

27.  Szénhidrátnap

Igazi olasz specialitás a pesto, lehet zöld és piros is. A zöld bazsalikomos, a piros aszalt paradicsommal készül. Használhatunk kész mártást is, de persze a házi változat a legfinomabb! És nem csak tésztához kiváló, például csigakenyeret is készíthetünk vele.

28.  Gyümölcsnap

Legyen ma egy igazi gyümölcssaláta a menü. Mégis jobb, mintha magában rágcsálnánk az almát!

29.  Víznap

Nem könnyű az első víznap… Ez a 90 napos diéta egyik legnagyobb kihívása! De azért nem is a világvége. A holnapi méredzkedésen majd meglesz az eredménye. A víz mellett nyugodtan ihatunk 1 liter 100%-os gyümölcslevet, tetszőlegesen zöldteát, bodzateát, hársfateát, kevés citromlével vagy narancskarikákkal ízesítve. Változatos és különleges hatást érhetünk el, ha a teába egy kis friss gyömbért reszelünk. Ráadásul vértisztító és élénkítő hatású!

30.  Fehérjenap

És igen! Újra lehet enni, méghozzá finomat! De vigyázat! A gyomor összeszűkült a gyümölcsnap és a víznap alatt. Érdemes inkább keveset enni, lassan, nehogy megbánjuk torkosságunkat!

A békesség kedvéért legyen ma sült sajtos paradicsom, a húsféléket hagyjuk későbbre…

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss