Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott csirke morzsa nélkül

default user icon
3

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • csirkecomb
  • liszt
  • tojás
  • fűszerek
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokat felverem, sózom. Esetleg kevés tejet tehetünk hozzá. A lisztet zacskóba öntöm, beleteszem a fűszereket (én magyaros fűszerkeveréket és petrezselymet szoktam beletenni, így nagyon finom lesz a bunda!!).

    Felforrósítom az olajat. A húst egyenként beleteszem a lisztbe, összefogom a zacskó száját, megrázogatom benne a húst, hogy mindenhol bevonja a liszt. Majd beleteszem a tojásba, és ismét a lisztbe. Az olajba helyezem és kisütöm, ahogy a rántott csirkét szoktam (én olajsütőben szoktam 180 fokon, kb. 15 percig). Sima serpenyőben úgy lesz igazán finom ropogós, ha először 1-2 percet nagy lángon sütöm, majd leveszem kis lángra és lassan sütöm.)

Megjegyzés

Az alsó combot és mindig be szoktam vágni csontig, és egy picit szétterítem, hogy könnyebben átsüljön.

Frissen isteni finom ropogós lesz a bundája. Igen hasonlít a KFC-s csirkéhez, főleg, ha jól megfűszerezzük a lisztet. Elvileg Amerikában szokás így készíteni a rántott csirkét (meg gondolom, még más helyeken is :)).

erin
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

gamica
Megcsináltam - tényleg nagyon jó lett. Köszönöm az ötletet! Én még annyit könnyítettem a dolgon, hogy zacsi helyett egy nagyobbacska zárható műanyag dobozt használtam. Mindenkinek ajánlom!9
erin
Óhh, én aztán így is bírok néha felfordulást csinálni. Legutóbb pl. villával szedtem ki az első husit a zacskóból, hogy kíméljem a kezem a ragacsosságtól. De mivel a villával jól kiböködtem a zacskót, ahogy megrázogattam ment szanaszét a liszt. Mindenesetre érdemes kipróbálni. Hiába nincs rajt zsemlemorzsa, mégis tökéletes!
pistuc
Hát ez aranyos! Gyűlölöm a panírozás utáni nagytakarítást, ez a módszer mérsékelheti a gondokat :)

Hasonló Receptek

Magazin