Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rácsos almás pite

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin (+ a tepsihez)
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • citromlé
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 5 dkg mazsola
  • cukor (ízlés szerint)
  • őrölt fahéj
  • 10 dkg lekvár (savanykás)
  • 8 dkg darált dió
  • A tészta kenéséhez és a tálaláshoz:
  • 1 db tojás
  • porcukor

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
    2. Közben az almát lereszeljük, megpároljuk a mazsolával, a cukorral és a fahéjjal, majd kihűtjük.
    3. A tésztát elosztjuk 1/3 - 2/3 arányban. A nagyobb felét kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy vajjal kikent tepsit. A tésztára lekvárt kenünk, megszórjuk a darált dióval, és ráterítjük az almát. A tészta másik feléből rudakat sodrunk, és berácsozzuk az almát.
    4. Megkenjük a tojással, és 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

      A legjobb almás receptek >>> 

      Diós, mákos, gesztenyés receptek >>> 

      Hagyományos almás pite >>> 

Megjegyzés

Körtéből is elkészíthető.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin