Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pirított halas-olívás tészta

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 25 dkg spagetti tészta
  • 1 kis konzerv lazac (nem füstölt) vagy tonhal
  • 15 dkg félkemény vagy lágy sajt
  • kb. 15 szem olívabogyó
  • olívaolaj
  • petrezselyem
  • 2 kávéskanál paprikakrém
  • 2 kávéskanál szezámmag
  • 1 citrom vagy lime

Elkészítés

    Elkészítés: Kevés olajon félig megpárolom a félbevágott olívabogyókat, majd aranybarnára pirítom benne a 3 részre tördelt tésztát is. Ha kész, a szezámmagot is pár pillanatra beledobom.(Vigyázat, a szezámmag könnyen megég, fél percnél tovább ne pirítsuk!) Rádobom a darabokra szedett halat, a fűszereket, és felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Kis lángon fedő alatt párolom tovább. Ha kell, pótolom a vizet.

    A megpuhult tésztához keverem a sajt ot, majd addig főzöm, míg beleolvad, itt 1-2 dl vizet öntök bele, amennyit felvesz, hogy sajt szószos állagú legyen. (Keverni kell, mert könnyen odakap).

    Azonnal tálalom, meglocsolom kis citromlével.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin