Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Péksuli Szabival: így lesz tökéletes a húsvéti kalács

A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg most velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Most megmutatja, hogy készíthetsz háromféle húsvéti kalácsot egy tésztából.

Hozzávalók a húsvéti kalácshoz:

75 dkg liszt (BL55)
3,75 dl langyos tej (min. 2,8%)
7,5 dkg vaj (puha)
12 dkg cukor
2 db tojássárgája
1,5 dkg só (finom szemű,tengeri)
4 dkg friss élesztő
1 db narancs (finomra reszelt héja)
A kenéshez:
1 db tojás
1 ek tej
Az ízesítéshez:
5 dkg áfonya (aszalt)
5 dkg pisztácia (aprított)
5 dkg mandula (szeletelt)
3 db fürjtojás

PÉKSULI SZABIVAL: TÖKÉLETES SÓS VAJAS TÉSZTA KIFLIHEZ, ZSÖMLÉHEZ, CSIGÁHOZ>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció