Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nizzai saláta gyorsan

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Tojás
  • Hal

Elkészítés

  1. A nizzai saláta elkészítéséhez alaposan megmosott burgonyát héjában, bő vízben megfőzzük. Langyosra hűtjük, meghámozzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd felkarikázzuk. A tojásokat keményre főzzük 10 perc alatt, majd hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk, és cikkekre vágjuk.
  2. A salátakeveréket 4 tányérba osztjuk. Rátesszük a megmosott, félbevágott paradicsomokat, az olajbogyót, a darabolt tonhalat, a burgonyát és a tojást.
  3. Az olívaolajat kikeverjük a citromlével és egy csipet sóval. A lila hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, gyűrűkre bontjuk, és elrendezzük a többi alapanyagon. Végül meglocsoljuk a salátát a citromos öntettel. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss